Strategie & Leiderschap

Je herkent het vast wel dat mensen ja zeggen en nee doen. Hoe kan het dat je denkt duidelijk afpraken met elkaar gemaakt te hebben, maar in de praktijk doet ieder toch zijn eigen ding. Welke plek hebben regels en kaders in het vergroten van ieders leiderschap? Hoe kun je ruimte geven zonder dat mensen verdwalen of verdrinken? Wat betekent dat voor de verantwoording? 

Het doel van onze strategische sessies is het helder krijgen van de stip op de horizon, waar je met z’n allen naartoe werkt. Noodzakelijk voor blijvende groei van je organisatie. Eenvoudig is het niet. Terug naar het ontwerp dus. Alle stakeholders zijn betrokken, en iedereen heeft verschillende ideeën. Welke ideeën zijn het beste? Hoe ontwerp je samen jullie strategie? En hoe bepaal en prioriteer je de juiste actiepunten, om samen te kunnen werken aan de bedoeling van jullie organisatie?

Om terug te gaan naar de bedoeling van de organisatie is het heel belangrijk om terug te gaan naar de basis. Waarom, waartoe, hoe en met wie? Door het fundament van je organisatie stevig neer te zetten, kun je samen gaan bouwen.

Voor het ontwikkelen van de strategie is het heel belangrijk dat je diverse mensen uit verschillende lagen in de organisatie laat meedenken en beslissen hoe de strategie vorm moet krijgen. Met onze aanpak helpen wij processen in organisaties te stroomlijnen en om besluitvormingsprocessen te versnellen, maar zeker ook om genomen besluiten rijker en meer gedragen te laten zijn. 

 

Businesspartners Elzy Niekus en Inge Huiskes komen dan ook graag met u in contact om vragen en wensen te bespreken, om zo een passend voorstel te kunnen doen. 

Wat levert een strategiesessie jullie op?

Met deze sessies helpen wij jullie doelstellingen te vertalen naar een strategisch plan. Wij doen dit door:

 • Betekenissen en intenties met elkaar te bepalen en uit te spreken waardoor beweging ontstaat
   

 • Helderheid te creëren over de bedoeling van de organisatie
   

 • Het leren sturen vanuit de bedoeling van de organisatie
   

 • Het vergroten van eigenaarschap en hierdoor meer slagvaardige medewerkers, teams en leiders
   

 • Leiders te leren echt te luisteren naar de wijsheid van de minderheid (deep democracy)
   

 • Richting te bieden, een betekenisvol kader te scheppen, in verbinding te zijn met de betrokkenen en te inspireren

2020 Change Factory