Blogs

Wat kan ik doen?

Zomaar een vraag die ik geregeld hoor...


"Wat kan ik doen zodat ik mij niet meer laat tegenhouden door de angst voor afwijzing? Wanneer iemand me afwijst, door bijvoorbeeld te zeggen dat hij het niet met me eens is, dan voel ik dat in mijn hele lichaam. Dan voel ik druk op mijn borst en krijg ik direct pijn in mijn buik. Het raakt me, omdat ik bang ben dingen verkeerd te doen of verkeerd te zeggen.


Diep van binnen weet ik wel dat ik me niet druk zou moeten maken over wat anderen zeggen en denken, maar toch doet mijn lijf op zo’n moment iets heel anders.


Ik vraag me af, als ik de gevoelens in mijn lichaam bij zo’n gebeurtenis zou kunnen accepteren, zou het dan makkelijker zijn? En hoe kan ik dat dan doen?"


Juist voor dit soort vragen is coaching op basis van ACT heel waardevol. ACT richt zich namelijk niet op het veranderen van je gedachten of van de situatie, maar juist op het ontwikkelen van vaardigheden om hiermee om te gaan.


Wil je hier meer over weten? Neem gerust vrijblijvend contact met me op voor meer informatie.2020 Change Factory